Организационната култура на Нетфликс – среда за подкрепа на кариерното развитие на служителите в социално отговорна компания (Научни трудове на УНСС, 2020)
Вътрешната корпоративна социална ангажираност се отнася и до дългосрочните последствия от отношенията на фирмата с нейните служители, а именно тяхната кариера. Нетфликс е изградила уникална култура, която подкрепя кариерата и развитието на своите служители, по начини, които са интересни не само с това, че не са традиционни, но и с това са изключително релевантни към нейния специфичен контекст. Като утвърждава придържането към ценностите на организацията във всяка една ситуация компанията създава за хората среда, в която те имат яснота и сигурност за това, как да постъпват правилно. Възприетата политика, осигурява справедливо и прозрачно третиране на служителите по отношение на възнагражденията. Организацията вижда своя ангажимент  към  обучението и развитието на служителите   в това да им осигурява "страхотни колеги и предизвикателства които да работят" и да предпазва хората от посредствени колеги или работа, в която липсват предизвикателства, защото тези са истинските пречки пред развитието на уменията на хората. Като утвърждава даването на честна обратна връзка като задължително за всеки поведение, Нетфликс стимулира хората да покриват високи стандарти за представяне и да развиват уменията си. Политиките на „контекст, а не контрол“ и „свобода и отговорност“, дават възможност на всеки да изяви своите способности и креативност и да надгражда професионализма си.