Трудът в дигиталната икономика – предизвикателство или нови възможности (Научни трудове на УНСС, 2020)
Основнa цел на статията е да се изследват и разкрият някои aспекти на преструктурирането на труда в рамките на концепцията за дигиталната икономика. Обект на изследването са основните фактори и теоретични концепции зa промените в характера на труда, а негов предмет –  актуални предизвикателства и възможности пред развитието на труда и работната сила в условията на дигитална икономика. Анализът е съсредоточен около новите характеристики на работната сила, наложени в следствие на дигитализацията и въвеждането на новите информационно-комуникационни технологии, разкривайки някои направления на развитие на труда и работната сила в бързо променящия се дигитален свят.