Общественоопасните последици като обективен признак от състава на престъплението (Научни трудове на УНСС, 2020)
В наказателноправната теория се приема, че резултатните състави включват като обективен признак общественоопасните последици, а формалните не съдържат последици в конструкцията си. Статията изследва класификационния критерий за делението на съставите на формални и резултатни чрез използване на методите на анализ и синтез, сравнителният метод и способите на тълкуване в правото. В основата на анализа е разбирането, че всяко престъпление причинява общественоопасни последици. В резултат на изследването авторът достига до извода, че последиците на престъпленията са отразени както в резултатните, така и във формалните състави, но c различна законодателна техниката на тяхното описване.