Възможности за интеграция на електронните магазини с куриерските организации в България (Научни трудове на УНСС, 2020)
Нарастването на електронната търговия в световен мащаб е устойчив процес. Дейността на електронните магазини се реализира от платформи за електронна търговия, които са специализирани софтуерни решения. С тях е възможно да се подпомага и организацията на взаимоотношенията с другите участници във веригата на доставките, включително и с доставчиците на логистични услуги. Особен интерес представляват възможностите за интеграция на платформите с куриерските организации в посока реализиране на доставката, където могат да бъдат разкрити редица алтернативи за усъвършенстване.