Индикатори за оценка на качеството на обучение в областта на логистиката и управлението на веригата на доставките (Научни трудове на УНСС, 2020)
Ключов инструмент за вземането на адекватни решения за подобряване на образователната услуга са индикаторите за оценка на качеството. Цел на настоящото изследване е да се направи оценка и селекция на подходящи индикатори за измерване на качеството на обучение в областта на логистиката и управлението на веригата на доставките (Л/УВД) посредством проучването на мнението на три групи респонденти – университетски преподаватели, научни работници и представители на бизнеса. Резултатите от изследването показват, че важни индикатори за оценка на качеството на обучение в областта на Л/УВД са осигуряването на практически ориентирано и обвързано с потребностите на пазара на труда обучение, наличието на стабилни партньорски връзки с бизнеса и науката и професионалната реализация на студентите в резултат на стажантски програми и проекти.