Развитие и проблеми на висшето счетоводно образование в САЩ и България: някои паралели от миналото (Научни трудове на УНСС, 2020)
Настоящата разработка представлява кратък исторически преглед на развитието на професионалната и либералната перспективи във висшето счетоводно образование в САЩ и България с намерението да осигури подходящ контекст за дискусия по актуални проблеми на образованието за счетоводната професия. На базата на историко-логическия анализ са формулирани три общи извода относно модела на развитие на счетоводното образование. Изтъкнато е, че правилното разбиране на този модел е основна предпоставка за избягване повтарянето на грешки от миналото.