Приемственост и трансформация на американската стратегия към Близкия изток (Научни трудове на УНСС, 2020)
Близкият изток е един от най-размирните региони в света, а ресурсният му потенциал го обрича да бъде основно поле за геополитически сблъсъци. Американската стратегия в региона в много случаи е противоречива, почти винаги прагматична, но и често се основава на идеалистични подбуди. Анализът на контекста, политиките и средствата, които САЩ прилагат, дават възможност да се проследи и оцени същността на американската стратегия – променя ли се тя и как.