Възможности и предизвикателства за използването на алтернативни средства за придвижване в София – резултати от анкетно проучване (Научни трудове на УНСС, 2021)
Този доклад представлява продължение на изследванията на автора по отношение на алтернативните средства за придвижване. Реализирано е собствено анкетно проучване, насочено към ползвателите на лични и наети електрически скутери в София и по-специално в нейната централна градска част. То има за цел да идентифицира констатираните от потребителите проблеми, тяхното естество, произход, като са помолени да дадат и препоръки за тяхното решаване. Важен дял заемат и туристите, тъй като тротинетките са изключително удобни за достигане до и придвижване между туристическите обекти, които са обикновено разположени именно в тази част на града.