Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и за преодоляване на последиците – средство за преодоляване или за задълбочаване на негативните икономически последици от пандемията на COVID-19? (Научни трудове на УНСС, 2021)
През последните години трудовите отношения се сблъскваха с немалко икономически, политически, а вече – и с непознатата доскоро „епидемична“ криза. За преодоляване на негативните им последици са търсени различни законови механизми, което предполага натрупването на известен опит у законодателя за реакция в кризисна ситуация. Затова е най-малкото озадачаваща обърканата законодателна концепция (или по-скоро липсата на такава), обусловила редица изменения в трудовото ни законодателство след обявяването на извънредното положение на 13 март 2020 г. Изследването си поставя за цел да очертае поне част от проблемите, породени от създадената правна несигурност, с надеждата да не се допуска повтарянето на подобни грешки в бъдеще.