Опит за прочит на Маркс чрез Маркс, а не чрез марксизмите (Научни трудове на УНСС, 2019)
Тази статия акцентира на някои кардинални достижения в Марксовото творческо наследство. Основен ръководен принцип при написването ? е съблюдаването на възприетия от него при написването на „Капиталът” принцип – начинът на излагането формално трябва да се отличава от начина на изследването. Разбира се, чрез опит за един цялостен прочит на неговото творчество, за да се експлицира критичният му подход при анализа на капиталистическите условия на производство и възпроизводство на социалния живот на хората.