Политическо устройство на автономната област Източна Румелия (1879 – 1885) (Научни трудове на УНСС, 2019)
През първите години от своето съществуване българската държавност се гради в два центъра. Целта на изследването е изясняване на политическото устройство на „втората България”, наречена Източна Румелия. Изследването се базира на исторически и правен анализ. Основният извод е, че автономната област е една чисто българска провинция, носеща характеристиките на българска национална държава. Нейното население не носи в сърцето си мечтата за една блестяща автономия, а за присъединяване към Княжество България.