Фоностилистични тенденции при представянето на Брекзит в рубриката "Беджът" на списание "Иконъмист" (Научни трудове на УНСС, 2020)
Настоящата статия си поставя за задача да очертае фоностилистични тенденции при представянето на Брекзит в рубриката "Беджът" на списание "Иконъмист" от 2017 г. до средата на 2019 г. Уводната част представя теоретична постановка, според която звуковата символика е важна и неразделна част от езика. Следва анализ на емпиричния материал. Заключителната част обобщава резултатите от анализа и прави прогноза за фоностилистичното представяне на Брекзит до излизането на Великобритания от Европейския съюз.