Същност и състояние на системите за планиране и управление на обществения транспорт в град София (Научни трудове на УНСС, 2019)
Внедряването и развитието на ИТС решения в областта на транспортното планиране и управление е от особена важност за нормалното функциониране на столичния град, в който живеят и работят над 17.5% от населението на страната. Възможностите за събиране на разнородна по вид информация и в реално време, нейната обработка и анализ, предоставят мощен инструмент в ръцете на управляващите и на отговорните институции за обслужване на една от най-важните услуги за града.