Концепцията за контрол при съставяне на консолидирани финансови отчети – минало и настояще (Научни трудове на УНСС, 2019)
Концепцията за контрол е ключова част от теорията и практиката на консолидирани финансови отчети и играе съществена роля във вземането на решение по какъв начин да се представят финансовите отчети на една икономическа група от предприятия. Авторът последователно анализира концепцията за контрол при консолидираните финансови отчети в Международните счетоводни стандарти. Също така авторът прави преглед на развитието на понятието контрол в консолидираните финансови отчети в Националните счетоводни стандарти чрез  сравнителен анализ на различните исторически етапи. Налага се изводът, че при Националните счетоводни стандарти през годините няма съществени изменения в понятието контрол и изискванията за съставяне на консолидирани отчети, а по скоро се наблюдава преместването им от счетоводните стандарти към Закона за счетоводство и обратно.