Проблеми и решения при информационното осигуряване на клъстери от малки и средни предприятия (МСП) (Научни трудове на УНСС, 2017)
Целта на настоящото изследване е да се установи какво е нивото на информационно осигуряване на клъстера, има ли проблеми и налага ли се подобряването му? Задачите на изследването са анализиране на основните характеристики на МСП и клъстерите в България, провеждане на анкетно проучване на информационното осигуряване на клъстерите, анализ на резултатите, дефиниране на проблемите и предложени решения. Използваната методология е анкетен метод и методи на анализ и синтез. Анкетирани са само клъстери, членове на Асоциацията на Бизнес клъстерите (АБК) в България. Предложените решения позволяват консолидиране на информацията на ниво клъстер за целите на управлението на клъстера.