Създаване на нещо от нищо. Методика. (Приложение на принципите на хаоса и сложните системи в учебна среда) (Научни трудове на УНСС, 2017)
Представеният анализ е в пресечната точка на биология, физика, информационни технологии и общество, където се изследват т.нар. „сложни (самоподдържащи се, живи) системи“. Системата, която ни интересува, е образованието по политически науки, а нищото е форма на сложността. Да създадем нещо отнищо означава да направимсистема, която се стреми към порядък, да работи успешно. Формулирани са основните организационни принципи на сложните системи и са представени техники за тяхното приложение. Техниките са приложени към конкретен случай.