Значимост на етиката за политическата икономия днес (Научни трудове на УНСС, 2018)
Статията показва как се съотнасят политическата икономия и икономикса като интерпретативни модели на икономиката и като академични дисциплини и защо в анализите си политическата икономия днес по необходимост включва етиката. Аргументи се търсят в: недостатъчността на икономикса като единствена наука, анализираща стопанството; традиционното интегриране на обществознанието; слабостите за теорията и практиката, произтичащи от прекалената специализация на обществените науки; някои примери, показващи търсенето на теоретични алтернативи в интердисциплинарни социални изследвания отвъд „чистата“ икономика.