Корпоративната социалната отговорност в обучението по вътрешен контрол и вътрешен одит (Научни трудове на УНСС, 2018)
Настоящата студия има за цел да изследва потребността от инкорпориране на корпоративната социална отговорност в обучението по вътрешен контрол и вътрешен одит. Представени са и възможностите за включването на тематиката в обучението по вътрешен контрол и одит, като са показани различни подходи, модели и инструменти. Използвани са  методите анализ, вторичен анализ, сравнителен исторически метод, метод на системния анализ и др. Резултатите са очертаване на широка рамка от фактори, които пораждат потребности, изискващи включването на корпоративната социална отговорност в обучението по вътрешен контрол и вътрешен одит. Изводите са, че корпоративната социална отговорност следва да бъде включена в учебните пособия  и в програмите за вътрешен контрол и вътрешен одит, а в обучението да се прилагат съвременни концепции и подходи.