Ценообразуване на отпадъци на база разходи (Научни трудове на УНСС, 2019)
Целта на статията е да се представи модел за отчитане на разходите, свързани с управлението на отпадъци като хартия, пластмаса, дърво и стъкло, който да се използва при тяхното ценообразуване. В разработката се изяснява спецификата на процеса на ценообразуване на отпадъци, разкрива се значимостта на анализа на пълните разходи при ценообразуването на отпадъци, представя се модел за извършване на анализ на разходите и авторов модел за групиране на дейностите, свързани с процеса на управление на отпадъците.