Докладване на корпоративната социална отговорност чрез използване на комюникета за напредъка (Научни трудове на УНСС, 2018)
В статията се изследва докладването на корпоративната социална отговорност от българските предприятия чрез използването на най-разпространената в глобален мащаб „рамка“ за оповестяване на нефинансова информация – комюникетата за напредъка на Глобалния договор на ООН. Анализирани са количествените и качествените характеристики на комюникетата, публикувани от българските предприятия, и са идентифицирани съществуващите проблемни зони. Резултатите от изследването показват, че българските предприятия не използват пълноценно възможностите на комюникетата като инструмент за докладване на корпоративната социална отговорност.