Оценка на социалноотговорните политики в минната индустрия през призмата на вътрешните заинтересовани страни (Научни трудове на УНСС, 2019)
Статията представя социалноотговорните практики и политики на две ключови минни предприятия – „Асарел-Медет” АД и „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД, фокусирайки се върху вътрешните заинтересовани страни и техните нагласи в областта на управлението, околната среда, местните общности и трудовите правоотношения.  Резултатите от направеното емпирично проучване показват, че техните служители имат активно отношение и разбират провежданите фирмени политики в областта на посочените компоненти на корпоративната социална отговорност, като  разкриват също така  и проблеми, които ръководствата  на съответните   компании трябва да разрешат  в бъдеще.