Капиталистическа държава ли е България? (Научни трудове на УНСС, 2018)
Основният проблем, който се обсъжда в статията, е интегралната характеристика на съвременното българско общество. Тезата на автора е, че противно на общоприетото мнение, това общество не е капиталистическо. За обосноваването на тази гледна точка се разяснява смисълът на общото име „капитализъм”. Основавайки се върху възгледите на Карл Попър, авторът поддържа, че ефективната нормативна регулация е необходимо условие за съществуването на капитализъм, а в днешна България това условие не е изпълнено.