Академичната етика и образованието но право (Научни трудове на УНСС, 2014)
Работата е посветена на морално-етичната основа на отношенията между членовете на академичната общност на УНСС във връзка с преподаването на правни дисциплини. Първата отправна точка на изследването е общото понятие „академична етика“. Очертава се съдържанието на това понятие, анализира се неговата юридическа основа и се правят изводи за социалното битие този феномен в настоящата действителност. В тази връзка са резюмирани и най-важните особености на Етичния кодекс на УНСС.Втората отправна точка са  особеностите на класическите правни професии – съдия, адвокат, прокурор, като се търси обратното им въздействие върху образователния процес по право. Очертаните два социални феномена, наред със своето самостоятелно битие, тясно се преплитат в ежедневието на един юридически факултет. Това мотивира използването на класически индуктивен подход: въз основа на изследването на типичните самостоятелни особености на двата феномена и  установяването на пресечните им точки и взаимното им влияние се правят общовалидни изводи и предложения.В светлината на дефинираната проблематика в изследването са анализирани отраженията на особеностите на обучението по право върху съдържанието на академичната етика. Направен е кратък обзор на основните морално-етични задължения на субектите, участващи в сложния процес на висшето образование по специалност „Право” и на последиците от тяхното нарушаване.