Дефицити в медийния лабиринт на прехода (Научни трудове на УНСС, 2015)
Настоящата студия е опит за картографиране на лабиринта, в който попаднаха българските медии в годините на преход и търсене на посоките за плурализъм и европейски изход към доверието на аудиторията.Обектна изследването са медиите в годините на прехода в България. Предметна изследването са дефицитите в европейския облик на българската „четвърта власт“, според утвърдени медийни индекси, в условията на изграждащата се медийна индустрия, гражданско общество и политическата и икономическа власт, упражнявани върху тях.Целтана изследването е да посочи къде се загубиха българските медии в прехода и да подскаже пътища за излизане от медийния лабиринт: да се покаже проблемното състояние на съвременната българска медийна среда според световни и европейски медийни индекси; да формулира дефицити и да очертае подходи и предизвикателства за преодоляване и трансформация в посока на устойчив медиен модел.