Съвремие на гражданското и икономическото общество (Научни трудове на УНСС, 2016)
В студията авторът разработва темата за гражданското общество в нашето съвремие. Разкрива се същността на гражданското общество, неговите характерни признаци и конфликтното му взаимодействие с държавата. Авторът интерпретира и въпроса за икономическото общество като органическа част от гражданското общество. Икономическото общество изразява интересите и защитава малкия и средния бизнес, на земеделски ферми, търговски фирми и други частнособственически самостоятелни предприятия. Накрая се изтъкват ценностите и ценностната система на гражданското общество по време на  неговите прояви