Счетоводно представяне на управлението на риска в дейността на съвременната банка (Научни трудове на УНСС, 2005)
Обект на изследване на настоящата публикация са икономическите характеристики на финансовите инструменти и възможността за тяхното използване при активно управление на присъщия риск в дейността на съвременната търговска банка. Предмет на изследване и анализ са методологическите аспекти на счетоводно отразяване на стратегиите за управление на лихвен, валутен и кредитен риск чрез деривативни инструменти, като опции, фючърси, форуърди, суап-операции и инструменти за фиксиране на лихвен процент.