Modern Political Economy – A Kaleidoscope of Questions (UNWE Yearbook, 2015)
Годишник на УНСС – 2011 г.е с тематична насоченост „Политико-икономическият подход в икономическата теория и стопанската практика“.Възроденият интерес в света към политическата икономия в края на ХХ и началотона ХХI век провокира Редакционния съвет на „Годишник и на Научни трудове наУНСС“ да акцентира върху съвременния ренесанс на политико-икономическотознание, в частност и на обучението по политическа икономия. В отпечатаните студии се интерпретират различни страни на това знание. Тяхното осмисляне трябва дасе разглежда и в контекста на стартирането на нова специалност в УНСС – „Политическа икономия“.